Wat is padel

Padel lijkt toch op tennis en squash? Ja dat klopt! Alleen is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft padel geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met zijn vieren. 

Spelregels
De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op. Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis.

Bekijk hier de instructievideo over padel. Ben je benieuwd of padel iets voor jou is? De padelcommissie biedt voor geïnteresseerden clinics aan. De clinics worden begeleid door enthousiaste padellers binnen TC Suthwalda. Neem contact op met de padelcomissie voor meer informatie. Wil je liever een proefles door een padeltrainer? Hiervoor hebben wij een samenwerking met Tennisschool Kilian. Klik hier voor meer informatie over padellessen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071