Outdoor tennis

TC Suthwalda beschikt naast 6 gravelbanen ook over 2 All weather banen. De all weather banen zijn beter bestand tegen regen en vorst dan de traditionele gravelbanen. Met de all weather banen kan onder bijna alle weersomstandigheden getennist worden, ook in de winter. Dit betekent dat er op het sportpark het hele jaar door getennist kan worden. 

Afhangen
Als lid kan je te allen tijde vrij tennissen zo vaak als je wilt. In de gang van ons clubhuis hangt een afhangbord. Klem jouw spelerspas in de doorzichtige kaarthouder en stel de klok op de tijd in dat je de baan op gaat en kies een onbezette baan. Indien de banen bezet zijn kies je de baan met leden waar de speeltijd (het langst) is verstreken, daarna de baan met leden waar de speeltijd het eerst zal verstrijken. Ga naar de desbetreffende baan om aan te geven dat men afgehangen wordt.

Bezette banen mogen afgehangen worden na 30 minuten speeltijd wanneer het gaat om een enkelspel  en 60 minuten bij een dubbelspel. De laddercompetitie heeft 75 minuten speeltijd. Je mag zeker langer spelen, maar wanneer alle andere banen (ook smashcourt) bezet zijn, kan iemand jou afhangen.

Let op! Indien je niet afgehangen hebt, maar wel speelt op een baan dan kan je direct afgehangen worden!

Banen slepen
Zowel de tennis- als de padelbanen dienen na afgeloop gesleept te worden. Dit geldt ook voor de smashcourtbanen. Het sleepnet vind je achterin of naast de velden. Op het hek van de velden vind je een afbeelding hoe het slepen in zijn werk gaat. 

Verlichting
Om 's avonds met goed zicht te blijven tennissen of padellen, is verlichting nodig. De verlichting op het park is te bedienen links achterin de gang van het clubhuis. Op het kastje kan per baan geregeld worden welke lampen aan en uit dienen te zijn. Selecteer de verlichtingsknop van jullie baan om deze aan te zetten. Gebruik zoveel mogelijk de banen waar al mensen staan te spelen met verlichting. Gebruikt niemand na jullie de baan? Zet de lampen van jullie baan op dezelfde wijze weer uit. 

Tennis je in de winter toch liever in de hal? Lees hier meer over indoor tennis. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Address

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071