Voorbeschouwing Suthwalda Employ - TEAN (met Robin Haase)

19 april 2024


 Na twee speelrondes zijn de heren van Suthwalda Employ trotse koploper van de Eredivisie en nog het enige team dat twee keer wist te winnen.  

De stand is als volgt:  
1.      Suthwalda Employ 11 punten
2.      Nieuwerkerk 8 punten
3.      Naaldwijk 7 punten
4.      TEAN 6 punten
5.      De Pettelaer 6 punten
6.      Spijkenisse 4 punten
7.      Lewabo 3 punten
8.      Leimonias 3 punten  

Nieuwkomer TEAN
Komende zondag komt TEAN naar ons mooie sportpark. TEAN is vorig jaar gepromoveerd uit de hoofdklasse en neemt de Eredivisie heel serieus. Zo hebben zij bijvoorbeeld Robin Haasse als kopman toegevoegd aan het team. TEAN heeft nu zes punten. Ze hebben twee keer met 3-3 gelijk hebben gespeeld.

Robin Haase
Robin Haase kent iedereen. Robin is heel wat jaren Nederlands beste tennisser geweest en heeft deelgenomen aan alle Grand Slams. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst haalde hij in 2012, toen stond hij namelijk 33e. De laatste jaren zien we hem niet zoveel meer, maar dat betekent niet dat hij helemaal gestopt is met tennis. Integendeel, hij is zich de laatste jaren namelijk volledig aan het richten op het dubbelspel. Op dit moment staat hij 37e van de wereld in het dubbelspel en speelt hij alle grote toernooien nog mee. Afgelopen dinsdag speelde hij bijvoorbeeld nog in Barcelona (ATP500). Hij speelde samen met Stefanos Tsitsipas. Dezelfde Stefanos die vorige week Monte Carlo nog wist te winnen door in de halve finale Sinner te verslaan en Ruud in de finale. Helaas voor Robin verloor hij samen met Stefanos, waardoor hij uitgeschakeld is in Barcelona. Daarom is de kans heel erg groot dat Robin aanstaande zondag naar Zuidwolde afreist. Robin heeft namelijk de afgelopen twee wedstrijddagen ook meegedaan voor TEAN. Hij heeft twee singles gespeeld waarvan één gewonnen en beide dubbels (uiteraard) gewonnen.

Top 100 dubbelaars
Suthwalda Employ moet hier dus wel iets tegenover zetten en dan met name in de dubbel. Dat kan natuurlijk, want wij hebben ook twee hele goede dubbelaars in ons team. Namelijk Sander Arends en Sem Verbeek. Beide heren zijn in zeer goede vorm. Sander en Sem hebben dit jaar al drie toernooien gewonnen, waardoor ze beide stevig in de top 100 van de wereld terecht zijn gekomen. Op dit moment spelen ze niet meer samen. Sander speelt samen met Matwé Middelkoop (48e van de wereld) en zijn op dit moment in Bucharest te vinden (ATP250). De eerste ronde hebben ze inmiddels gewonnen. Sem speelt op dit moment samen met Goransson (92e van de wereld) in Portugal. De kans is aanwezig dat Sem en Sander aanstaande zondag in Zuidwolde aanwezig zijn. Wanneer Robin ook aanwezig is, dan hebben we drie top 100 spelers van de wereld in de dubbel tegenover elkaar staan. Dit zijn wedstrijden waar je normaal dure kaartjes voor moet kopen, maar bij ons kun je hier gewoon met je neus op de baan gratis naar deze wereldtoppers kijken. Waarbij diezelfde heren een paar weken later ‘gewoon’ in Parijs spelen op Roland Garros. Wat een affiche is dat!

Selectie TEAN
Oké, genoeg over de dubbels. Maar soms is het goed om dat juist wel even te benoemen en jullie hierin mee te nemen aangezien er (te) weinig aandacht is voor het dubbelspel bij tennis.  

Naast Robin staan de volgende spelers op de lijst bij TEAN:  

1.      Robin Haase
2.      Yanki Erel (344 van de wereld)
3.      Vadym Ursu (355 van de wereld)
4.      Karim Mohamed Maamoun (690 van de wereld)
5.      Tom Schoonenberg
6.      Vincent van de Honert
7.      Julian de Sousa
8.      Mortitz Schroeter
9.      Matthijs van de Starkenburg
10.   Brian Vrind  

Yanki, Vadym en Karim hebben dit seizoen nog niet gespeeld bij TEAN. Ze staan wel op de lijst en dat is niet voor niets. Ergens zullen de heren een keer komen opdagen. Of dat aanstaande zondag in Zuidwolde is, weten we pas zondag rond 11 uur wanneer de spelers ons park op komen lopen. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071