Terugblik Sutwalda Open 2022

12 september 2022


We kunnen terugkijken op weer een geslaagd Suthwalda Open toernooi. Met 321 ingeschreven deelnemers en 407 geplande wedstrijden hebben we een nieuw record neergezet. Dat komt uiteraard mede door de dit jaar volwaardige gevulde categorieën bij padel. 
 
Op zondag begon het een beetje stressvol want nadat de eerste wedstrijdronde was gestart begon er meer regen te vallen dan voorspeld werd en helaas ook meer dan de gravelbanen aankonden. Uitwijken naar onze eigen hal dus (wat een zegen is voor een tennisvereniging). We hebben gelukkig alle wedstrijden kunnen laten doorgaan op ons eigen sportpark. Maar vanaf maandag waren de weergoden ons gunstig gezind. Alleen maar mooi weer gehad. Beter konden we het ons niet wensen.
 
Vanaf dinsdag vielen er enkele mensen uit met een mysterieuze buikgriep. Heftig en kortdurend. De geruchten gingen al snel dat het aan het eten uit de foodtruck lag, de wraps niet goed waren en dat het water uit de kraan verontreinigd was. Niets van dit alles was waar; deze vorm van buikgriep werd op meerdere plekken buiten ons terrein aangetroffen en ook hebben enkele  personen die niet eens bij ons op het park waren geweest dit doorgemaakt. Maar wel erg vervelend voor de getroffen spelers. Hierdoor ontstonden erg veel walkovers in het programma.
 
In het laatste weekend leek deze buikgriep weer voorbij te zijn en werd het een finaleweekend zoals het hoort. Mooi weer, veel en prachtige wedstrijden, nog meer toeschouwers en een gezellige sfeer.
 
Dit jaar hadden we daarnaast ook een heuse toernooi sponsor: "Zorg van Oranje" . Het bedrijf van onze leden Bas en René Slot. Zij hebben voor wat extra oranje tinten op ons park gezorgd en de deelnemers voorzien van een mooie bidon, zweetband, dempertje en zonnebril. Uiteraard in oranje! Bas en René, dank voor jullie bijdrage en inspanningen om dit toernooi te laten slagen.
 
Zoals het de laatste jaren gaat was ook dit jaar het campingterrein weer goed gevuld met 15 tenten en caravans. Tijdelijke bewoners van onze eigen vereniging maar ook uit Groningen en Friesland, van jong tot oud. De sfeer was daar als vanouds heel prima en na afloop is alles heel netjes tot het laatste bierdopje weer opgeruimd. Complimenten!
 
Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van zo'n toernooi? Het begint natuurlijk al vroeg bij de toernooicommissie door het bekendmaken van de datum, de categorieën en nadenken over de verdere invulling. Naarmate het toernooi dichterbij komt worden de communicatie-, accommodatie- en kantinecommissie en de groundsman aangehaakt. Door de commissies met al die vrijwilligers wordt er vervolgens heel veel werk verricht om dit toernooi onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, de voorraden op peil te krijgen, de banen in topconditie te krijgen (en te houden), het park er spic en span uit te laten zien, de hele week het clubhuis en kleedkamers weer super netjes te houden, dat de bakken met fruit gevuld blijven, enzovoorts enzovoorts. En het mooie is dat we dit allemaal met elkaar doen en daar mogen we best trots op zijn als club. Mede hierdoor heeft dit toernooi, dat altijd midden in de vakantie plaatsvindt, nooit gebrek aan deelnemers.
 
Wil jij ook je steentje bijdragen en lijkt de toernooicommissie je ook wel wat? Meld je dan en ga in gesprek met de commissieleden Robbert, Marjan, Danny, Henk of Roel. De toernooicommissie zoekt namelijk nog versterking en dan het liefst door mensen met padel affiniteit. Kom er gezellig bij!
 
Ik kan niet anders zeggen dat we als toernooicommissie kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. En dat we hopen dat we volgend jaar nog weer iets gaan groeien door de twee extra padelbanen die er dan liggen.
 
Namens de toernooicommissie,
Roel Nijzing
 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071