Opgelet; nieuwe reserveringsregels padel

09 oktober 2023


We kunnen er niet meer omheen; het is tijd om regels op te stellen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om doordeweeks 's avonds of op zondagochtend tijdens ‘prime-time te padellen. Het reserveren wordt steeds moeilijker. Het is frustrerend om keer op keer geen baan te hebben. Maar ook dat banen kort voor de speeltijd worden vrijgegeven of dat er te vaak introducees worden meegenomen. We kunnen niet op deze manier doorgaan. Daarom is het helaas tijd voor regels.

Nieuwe reserveringsregels

Samen met het bestuur hebben we gekeken hoe we het systeem zo eerlijk mogelijk kunnen maken, zodat iedereen gelijke kansen heeft om tijdens prime-time te spelen. 

Dit betekent als volgt:

  • Vanaf 9 oktober kun je alleen nog maar reserveren op halve uren, bijvoorbeeld van 9:30 tot 10:30 uur of van 19:30 tot 20:30 uur. Reserveren op bijvoorbeeld 9:00 uur, 9:15 uur of 9:45 uur is niet meer mogelijk;
  • Voor prime-time (maandag t/m vrijdag 17:30 tot 22:30 uur en zondag 9:30 tot 12:30 uur) geldt dat je maximaal 3 keer per week op prime-time een baan kunt reserveren, inclusief lessen. Bij elke boeking moeten er altijd 4 leden worden ingegeven, die ook daadwerkelijk op de baan staan;
  • Het is niet langer toegestaan om introducees mee te nemen tijdens prime-time.

Ontwikkelingen

Tot slot, padel is enorm populair binnen onze vereniging, maar we zien dat we qua padelleden aan onze capaciteitsgrenzen komen. Er zijn te veel leden voor onze 4 banen. Dit is snel gegaan. De wens voor banen 5 en 6 is begrijpelijk, maar de realisatie ervan is complex en gaat verder dan alleen de aanleg van banen.

In bijna 3 jaar tijd zijn we gegroeid van ongeveer 340 leden naar ongeveer 740 leden. Dit vraagt niet alleen veel van de padelcommissie en het bestuur, maar ook van andere commissies. Daarom hopen we op jullie begrip en geduld. Binnenkort starten we actief met het werven van vrijwilligers. Belangstelling? Laat het ons weten! Wanneer er meer ontwikkelingen zijn, komen we hierop terug.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071