In gesprek met Willem Marissen; voorzitter van de accommodatiecommissie!

08 mei 2023


Ik spreek af met Willem, voorzitter van de accommodatiecommissie. En terwijl ik het park op kom lopen zie ik deze commissie al in levende lijve acteren. Er worden nieuwe plantenbakken gemaakt en gevuld met planten bij baan 5 & 6. Ik wandel met Willem naar binnen en onder het genot van een kopje koffie beginnen we. 

Vertel; wat doet jullie commissie precies? Wat houdt het in, accommodatiecommissie?    Nou heel veel; wij zijn verantwoordelijk voor vrijwel alles binnen de hekken! 

Ook de tennisbanen? Nee, die niet… die doet Tom. En wat doen wij verder; onderhoud aan het clubgebouw en bijgebouwen, zorgen dat alle voorzieningen op orde zijn, zoals stroomvoorzieningen, zorgen dat de verwarming en de vetpan het doen. Dat de deuren en ramen goed openen en sluiten. Dus alles in de breedste zin des woord.   Het varieert van groen onderhoud, zoals heggen snoeien, gras maaien, plantjes onderhouden, onkruid verwijderen, maar ook schilderwerk. Soms moeten dingen ook vernieuwd worden. 

Ik vraag;  dingen… ik ben dol op dingen… maar wat voor soort dingen bedoel je?; Buitenbanken, buitenstoelen, prullenbakken, het onderhouden van de speeltoestellen in de speeltuin, tuingereedschappen, prullenbakken leegmaken, rommeltjes opruimen. 

Ook weer zo’n lekker woord Willem, rommeltjes? Vertel? 
Nou, rommel welke de leden achterlaten. Deksels van ballenblikken, lege flesjes, dopjes etc.    Nou daar wil ik wel iets van zeggen, ik ga in dit artikel een beroep doen op iedereen en vragen om deze club als leden onderling schoon te houden met & voor elkaar! 

Goed… we hebben het steeds over wat jullie allemaal doen, maar wat of wie doet de tennishallen dan? 
Ja goeie, de tennishallen horen er natuurlijk ook bij.  Van dakgoten schoonmaken, entree schoonhouden, tapijt stofzuigen, tot aan beschadigingen die hersteld moeten worden!   

Wacht even.. beschadigingen?
Ja, soms slaat men met rackets tegen muren en dan mogen wij dus die deuken uit de muren halen. Of verkeerde schoenen dragen waardoor je zwarte strepen op het tapijt krijgt of vuile schoenen dragen.  Die zwarte strepen krijg je er echt amper van af! Er hangen  briefjes met aanwijzingen maar daar hebben veel mensen sch….. aan. Dus wederom een oproep aan allen; alsjeblieft pak binnenschoenen en doe die pas aan als je binnen bent.   

Duidelijk verhaal zeg en moet ik dan bij jullie zijn als ik het daar zo koud vind!? Man, niet te doen!  
Ja en nee…. die huidige energieprijzen hebben wij ook niet bedacht! Nee dat gaat via het bestuur. De kachel was niet aan, dat is niet te betalen! Dit jaar hebben we de kachels amper aangehad (enkel met die erge vorst om te zorgen dat niet alles bevriest) en dat scheelde ons 6000 euro gasverbruik. 

Wauw! Hoe groot is jullie commissie wel niet zeg? 
Er staan een man of 9 op de lijst nu…. En ik zeg man.. maar het moet zijn 9 personen, want er zijn ook 2 vrouwelijke klussers bij!  

En dan.. hoe gaat dat dan in zijn werk?  
We besteden wekelijks 1 dagdeel aan deze commissie. De dinsdagmiddag of woensdagochtend en daarvoor hebben we een groepsapp. De voorzitter van deze commissie nodigt daarin uit en geeft aan wat er moet gebeuren. Duurt zo’n 3 uurtjes.  Afhankelijk van het seizoen en de activiteit zoals bedacht door Willem!    En terwijl ik hier zit Willem te interviewen komen de KLUSSERS binnen… pauze onder het genot van iets lekkers van voorzitter Anneke. Er wordt me verteld dat ze dat altijd doet, altijd even iets lekkers bakken voor de klussers. Ook weer zo’n wauw momentje!  

Heb je nog vacatures in je commissie of ben je goed gevuld?
Voor reguliere werkzaamheden kunnen we nog wel 2 of 3 extra mensen gebruiken. Maar met evenementen kunnen we wel wat extra handjes gebruiken, denk aan Suthwalda Open.

En zo sluiten we dus af. Dus mocht je het leuk vinden om ons te ondersteunen, neem dan contact met Willem via 0646273865.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071