Een commissie aan het woord; Kantinecommissie

07 november 2022


Met ingang van 1 augustus dit jaar is er een nieuwe kantinecommissie. Nou, en terwijl we dit zo schrijven denken we gelijk, dat is niet helemaal waar….. niet iedereen is nieuw, maar wel in deze samenstelling; Jaap, Esther, Samantha, Jeroen, Renske, Ageeth en Jannie.

Ik spreek af met Jaap (voorzitter) en Esther en val direct met de spreekwoordelijke deur in huis en vraag; Terugkijkend.. tot nu….. hoe gaat het!?  
Afgelopen jaar hadden we als commissie direct de eerste vuurdoop aangaande een  zeer drukbezette Suthwalda Open toernooi waarbij er getennist werd, maar ook gepadeld! En zo terugkijkend is dat erg goed gegaan! Mooi om te zien dat bij onvoorziene omstandigheden een ieder als verantwoordelijk vrijwilliger klaar staat voor elkaar. Bijvoorbeeld de ‘buikgriep’ welke afgelopen jaar heerste. Dat ging gepaard met veel afwezigheid en daardoor kwam een kantinebezetting in het gedrang. Tenminste, dat dachten wij… niets was minder waar. Met, voor en door elkaar werden de diensten keurig overgedragen van jong tot oud, een ieder pakte daarin zijn of haar verantwoordelijkheid.  

Ik hoor een bepaalde trots als je dit zo verteld? Klopt dat?
De kantine is van ons samen…. en met samen bedoel ik alle leden. Ik zie graag dat we een sportclub zijn en dat padel en tennis geïntegreerd worden daarin. Dit zien we, maar met de komst van een groot aantal nieuwe leden hoop ik dat zij zich net zo welkom voelen als een ieder ander. Er staat weliswaar een commissie, en dat zijn wij in deze, om dat in goede banen te leiden maar we zijn als leden allemaal verantwoordelijk om samen een goeie bezetting te creëren van de kantine.  

Ik vind dat je dat mooi verwoord. Veranderd er nu eigenlijk nog iets ten opzichte van vorige jaren?
Eeeeuh ja, door de komst van de all weather banen en de padel is de kantine nu het hele jaar open. Dat vraagt ook iets van de bezetting. We hebben dus nog meer vrijwilligers nodig om bardiensten te draaien.  

Hoe borg je dat?
Het nieuwe systeem helpt ons daarbij. Op de KNLTB ClubApp voeren wij de data en bijbehorende kantinedienst in. Jullie als leden kunnen je daarop inschrijven. Binnenkort komt er weer een periode van zes maanden aan waarop een ieder zich kan intekenen. Ik maak dan nu van de gelegenheid gebruik om dit te promoten! Ik zeg daarbij wel dat als we een maand vooraf nog open diensten hebben, we deze vullen met mensen welke zich nog niet ingeschreven hebben voor een kantinedienst.  

Oke dus eigenlijk zeg je; schrijf je alsjeblieft in… anders doen wij het voor je?
Ja Moniek, daar komt het wel op neer! Want we moeten immers het hele jaar vullen :-).

Even advocaat van de duivel spelen Jaap, wat nu als ik me heb ingeschreven, maar ik kan toch niet!?
Mij niet bellen! #grapje. Nee, probeer zelf vervanging te regelen. In de KNLTB ClubApp staan alle namen, emailadressen en telefoonnummers.  

Willen jullie verder nog iets kwijt?
Door de komst van de padelbanen mogen we een behoorlijk groot aantal nieuwe leden verwelkomen. Super fijn! Deze leden gaan ook kantinediensten draaien. En voor sommigen is dit nieuw. Ik wil graag een beroep doen op de leden voor wie de kantine diensten al gesneden koek is. Zie je een nieuw lid? Hebben ze hulp nodig? Help ze dan alsjeblieft een beetje op weg!   Dit werkt overigens andersom net zo.. ben je nieuw? Schroom niet en vraag om hulp. ik weet zeker dat we je allemaal willen en kunnen helpen! Overigens ligt er ook een map naaste de kassa met daarin heel veel tips, tops en tools. Ik zeg, pak een bakkie koffie en lees je even in. Daarbij staat dat één persoon de kantinedienst draait. Wellicht ten overvloede maar het staat je vrij om met twee personen te komen. Wel zo gezellig en bij het afsluiten in het donker ook wel zo veilig misschien.  

Het laatste woord;
Wij staan altijd open voor veranderingen of verbeteringen. Schroom je niet en zoek contact met ons.  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071