Eredivisie Heren 1

Suthwalda Sportverlichting.com debuteerde in 2019 in de Tennis Eredivisie. We liepen uiteindelijk net het landskampioenschap mis in de finalestrijd tegen Lewabo. In 2020 eindigden we op een gedeelde 2e/3e plaats. Maar in 2021 was het dan eindelijk raak. Onze club uit Zuidwolde werd landskampioen in de KIA Eredivisie Heren. TC Suthwalda is trots en blij dat de club meedoet op het hoogste tennisniveau van Nederland. Dit als enige herenteam van de noordelijke 5 provincies!  

Boy Westerhof 
35 jaar en woont samen met zijn gezin in Amstelveen. Kopman van het team: Sportverlichting.com Suthwalda. Overigens is Boy wel een geboren en getogen Drent en kent de club TC Suthwalda als geen ander. Hij speelde mee in alle Grand Slams (o.a. tot de 2e ronde in Wimbledon). Tot 3 jaar terug reisde hij nog de wereld rond om internationaal aan diverse toernooien mee te spelen. Tegenwoordig werkt hij als tennistrainer op de tennisschool van Amstelpark in Amsterdam. Nice to know; hoogste ranking een paar jaar geleden was HE 201 ATP en HD 133 ATP. Boy werd met Naaldwijk landskampioen in de eredivisie gemengd in 2021.

Jarno Jans
21 jaar, altijd al wonend in Roden. Sinds oktober 2019 fulltime tennisser bij tennisschool Kilian te Zuidwolde. Ook traint hij met enige regelmaat in Genk (België). Sinds januari 2020 vergaart hij zijn eerste ATP punten.

Niels Visker
De jongste van het stel, 20 jaren jong en in 2021 nieuw in dit team. Hij woont in Lageland (Groningen). Niels en Jarno trainen regelmatig samen en zo is Niels inmiddels geen onbekende meer van de club TC Suthwalda. Hij is Nederlands Kampioen t/m 18 jaar 2019. Na zijn VWO is er nu sprake van een periode van keuzes maken: fulltime tennisser of een college tennis in Amerika.

Tim van Terheijden
31 jaar en woont in Amsterdam. Tegenwoordig fulltime werkend in de fitness-branche. Tim peelde in Jong-Oranje (Almere) en werd in 2017 Eredivisie kampioen met Duno uit Doorwerth bij Arnhem. In tennisland is hij al jaren bekend om het harde werken tijdens zijn wedstrijden en hierdoor moeilijk te verslaan. Al jaren draait Tim (net als Boy) in de top van Nederland mee.

Floris Kilian
39 jaar en samenwonend in Meppel. In oktober 2021 was Floris alweer 11 jaar clubtrainer van TC Suthwalda in Zuidwolde. Eigenaar van Tennisschool Kilian en Tennisshop Kilian. Daarnaast geeft hij met zijn Tennisschool ook les bij TC ‘91 Stadshagen in Zwolle, TC ’t Wold in Ruinerwold en LTV Voorwijk in De Wijk. Tot zijn 23e jaar heeft hij 7 jaar internationaal gespeeld met als hoogtepunt dubbelranking 280 ATP. Door een rugblessure is Floris nu non-playing captain / coach van het team.

Erik Dallinga
33 jaar en samenwonend in Meppel. Een geboren en getogen Meppeler. Erik is eigenaar van Tennisschool Dallinga te Steenwijk en Giethoorn. Hij is een bekende van TC Suthwalda. Erik heeft hier jaren training gegeven en was collega van trainer Floris. Inmiddels al lang spelend voor de club. Jarenlang in de sub-top van Nederland gespeeld. Door zijn ervaring is hij (nu vooral als mede-coach) een belangrijke schakel binnen het team.

Sander Jans (niet op de foto)
24 jaar en woont, tennis en studeert op dit moment in Amerika; college tennis. Jaren staat hij al in de top 50 van Nederland net zoals zijn jongere broer Jarno Jans. Beide vormen een sterke dubbel combinatie.

Miliaan Niesten
33 jaar en woont, tennis en werkt in Amsterdam. Miliaan draait al jaren (net als Boy en Tim) mee in de top van Nederland. Miliaan peelt ook eredivisie gemengd bij Rapiditas. Miliaan reisde de hele wereld rond en was 7 jaar geleden de mondiale nummer 431. Door veel blessureleed is Miliaan 2 jaar geleden gestopt met internationaal tennis. Door zijn tenniskwaliteiten en gedrevenheid is Miliaan een grote aanwinst voor TC Suthwalda.  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Address

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071