De jeugdcommissie in beeld

21 maart 2024


De volgende op mijn lijstje van de te spreken commissies is; de Jeugdcommissie…. En ik spreek af met de voorzitster hiervan; Esther Pruntel.   En ik begin direct maar met de ham-vraag; Zeg, wie zitten er allemaal in je commissie? Antwoord; “Als alle vragen zo makkelijk zijn Moniek…. Wij zijn met z’n 3en Rinske, Alby en uiteraard ikzelf!” “Daarbij moet ik wel zeggen dat we voor bepaalde activiteiten steun krijgen van andere ouders, we weten precies wie we waarvoor zouden kunnen benaderen”  

En.. ja logische vervolgvraag… wat doen jullie dan precies? Antwoord: “Planningen maken.. en dan planningen van activiteiten welke, wanneer kunnen plaatsvinden. Daar brainstormen we een paar keer per jaar over… om vooral leuke & passende activiteiten voor de jeugd te organiseren! Dit doen we op basis van ervaringen van afgelopen jaren.. maar we staan zeker open voor nieuwe ideeën! Dus als iemand een goed idee heeft? Feel free en kom bij ons op het net!”  

Ik hoor je zeggen jeugd? Wie vallen er onder ‘de jeugd?’ Antwoord; spelers van TC Suthwalda in de leeftijd van 5/6 (startend in blauw) tot 18 jaar… tennis en/of padel maakt niets uit!   Ergens in ons gesprek verteld Esther ook dat ze nauw samenwerken met de Technische commissie. Ik hoor dat even aan en vraag toch… Waarom?

Waarom werken jullie nauw samen met deze commissie? “De Technische Commissie (TC) is ook op aard voor jeugd & wedstrijdtennis en wij als jeugdcommissie eigenlijk ook! We willen de jeugd enthousiasmeren… het samenspel met elkaar is er om zoveel mogelijk kinderen te laten tennissen met zoveel mogelijk plezier….”   Ik hoor een slogan op een tegeltje; Versterken door samenwerken!  

En waarom willen we dat eigenlijk? Omdat we de jeugd het ‘clubgevoel’ het ‘verenigingsgevoel’ willen meegeven! We willen enthousiasmeren door middel van leuke activiteiten en daarmee ook het tennis & wij-gevoel meegeven!   Zoals; Gourmetten Schaatsen @ Thialf Padeltoernooi Tossen Paaseieren zoeken Bingo Glow in the dark tennis Ouder & kind toernooi Ouderavond (in samenspraak met de TC)   Ik denk dat ik genoeg weet…..

Heb jij nog nabranders Esther? Of dingen die je zou willen vertellen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, leuke ideeën…. Maar ook een oproep aan ouders/verzorgers om ons te ondersteunen. En dat hoeft niet eens zozeer in onze commissie alswel enkel aangesloten zijn bij een specifieke activiteit.   

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 528 372 310

Adres

Zuider Esweg 1C
7921 JC Zuidwolde

KVK-nummer

40045071